Руски пирог със сьомга

21/02/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се размразява. Сьомгата се нарязва на парченца, осолява се и се напръсква с лимонов сок. Лукът се реже на шайби, доматът се реже на кубчета, чушката се реже на тънки ивици.

Зеленчуците се запържват за 5 минути в олиото. Магданозът се нарязва на ситно, смесва се с настъргания кашкавал и с нарязания на ситно чесън. Тестото се разделя на две неравни части.

По-голямата се разточва и се слага в намазана с мазнина тава, като се оформят стенички. На дъното се слагат зеленчуците, върху тях - половината от сместа с кашкавала. Покриват се с рибата и отгоре се слага останалият кашкавал с магданоза.

По-малката част от тестото се разточва, покрива се плънката и се защипват краищата. Тестото се набожда на няколко места с вилица и се намазва с разбития жълтък. Пече се 40 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар