Френски ябълкови тарталетки с бутер тесто

19/02/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо601
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва тънко, изрязват се 4 кръга с диаметър около 16 сантиметра и се слагат в тава, намазан с мазнина.

Марципанът се смесва с лешниците и от тази плънка се слага в средата на всеки кръг. Ако сместа е твърда, се разрежда с малко топла вода.

Ябълките се обелват и се нарязват на тънки резени. Слагат се върху тестото във вид на ветрило. Тарталетките се пекат 20 минути на 220 градуса.

Охлаждат се и се пекат със затопления конфитюр. Сметаната се разбива, като постепенно се добавя захарта и ромът. Тарталетките се сервират със сметановия сос.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар