Домашен ябълков щрудел

23/09/2010
"Само показваме! Ако искате да го опитате, ще трябва да си го направите сами!"
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

Приготвяне

Замесва се не много твърдо тесто от първите продукти (трябва да е лесно за разточване. Тестото се разделя на 2 и се разточват 2 кори с големината на тавичката за печене. Тавичката се намазнява и се слага първата кора, върху която се слага плънката.

Пригответе плънката като настържете ябълките (може и да ги нарежете на тънки парченца), наръсете ги със захарта, канелата, орехите и накрая галетата. Отгоре сложете втория блат, като добре притиснете с ръце по краищата, за да излезе въздухът.

Набодете сладкиша с вилица и го сложете да се изпече до зачервяване в загрята фурна. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

А.
А.
28.03.2014 12:15
за колко време се пече? И на колко да е загрята фурната?
3
0
блеки
блеки
20.11.2013 11:58
Разбира се, че няма да стане тиквеник - той се прави по съвсем различен начин. А тиквен щрудел ми звучи също много, много вкусно...
0
0
tanecha@abv.bg
tanecha@abv.bg
20.11.2013 10:22
защото ако е с тиква ще стане тиквеник!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите

Други ястия с