Пилешка супа с печурки
14/02/2015

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отРосица СтояноваДарт Вейдър787588789
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- пилешки бутчета - 2 бр. големи
- сусамово олио - 1 ч.л.
- фъстъчено олио - 1 с.л.
- лук - 1 глава
- джинджифил - 2.5 см корен
- бульон - 1.1 л пилешки
- лимонова трева - 1 стрък
- ориз - 50 дългозърнест
- печурки - 75 г
- зелен лук - 4 стръка
- соев сос - 1 с.л.
- шери - 4 с.л. сухо
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
Махнете кожата на пилешките бутчета и ги нарежете. Загрейте двата вида олио в тенджера. Добавете нарязания лук и го задушете за около 10 минути. Добавете нарязания джинджифил и след 30 секунди сипете бульона.
Прибавете пилешкото и лимоновата трева, сложете капака и варете 15 минути, след което сипете ориза. След още 15 минути пилешкото трябва да е сварено.
Извадете го и го оставете да изстине. Обезкостете го и върнете месото в тенджерата заедно със зеления лук, соевия сос и шерито. Варете още 5 минути и махнете лимоновата трева. Овкусете супата със сол и черен пипер.подобни рецепти тук
Прибавете пилешкото и лимоновата трева, сложете капака и варете 15 минути, след което сипете ориза. След още 15 минути пилешкото трябва да е сварено.
Извадете го и го оставете да изстине. Обезкостете го и върнете месото в тенджерата заедно със зеления лук, соевия сос и шерито. Варете още 5 минути и махнете лимоновата трева. Овкусете супата със сол и черен пипер.подобни рецепти тук