Пилешка супа с печурки

14/02/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715810277
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо827
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр. големи
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • фъстъчено олио - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • бульон - 1.1 л пилешки
  • лимонова трева - 1 стрък
  • ориз - 50 дългозърнест
  • печурки - 75 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • соев сос - 1 с.л.
  • шери - 4 с.л. сухо
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кожата на пилешките бутчета и ги нарежете. Загрейте двата вида олио в тенджера. Добавете нарязания лук и го задушете за около 10 минути. Добавете нарязания джинджифил и след 30 секунди сипете бульона.

Прибавете пилешкото и лимоновата трева, сложете капака и варете 15 минути, след което сипете ориза. След още 15 минути пилешкото трябва да е сварено.

Извадете го и го оставете да изстине. Обезкостете го и върнете месото в тенджерата заедно със зеления лук, соевия сос и шерито. Варете още 5 минути и махнете лимоновата трева. Овкусете супата със сол и черен пипер.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар