Агнешки котлети с глазирани зеленчуци

16/02/2015
Mariana
отMarianaИноватор1864715
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо712
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г (4 бр. котлети по 150 г)
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 3 с.л. малинов или винен
  • мента - 1 с.л. прясна
  • масло - 15 г
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 125 г дребни
  • бульон - 1 - 2 с.л. телешки или зеленчуков
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете агнешките котлети в широк съд. Смесете меда с оцета и наситнената мента и мариновайте месото за 2-3 часа.

Предварително загрейте съд, който е подходящ за готвене в микровълнова фурна. Сложете в него отцедените от маринатата агнешки котлети и ги сгответе на пълна мощност да около 8-10 минути, като по средата на готвенето ги обърнете веднъж.

Извадете ги от съда и ги прехвърлете в затоплена чиния, покрийте с фолио, докато готвите зеленчуците.

В соса от печенето сложете нарязаните на тънки лентички праз и моркови, целите гъби, залейте с предварително разтопеното масло, маринатата на пържолите и бульона. Разбъркайте и пуснете 5-6 минути на пълна мощност до омекването и глазирането им.

Поднесете месото с гарнитура от глазирани зеленчуци.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар