Френски палачинки с рикота

21/10/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото, яйцата, солта, захарта и разтопеното масло се смесват. Добавя се пресятото брашно и се пържат палачинки.

Приготвя се сос, като ябълките се обелват и се нарязват на много ситно. Добавя се половина пудра захар и сместа се вари 10 минути на бавен огън.

Стафидите се заливат с гореща вода и се оставят за 10 минути. Рикотата се смесва със стафидите и останалата пудра захар.

Във всяка палачинка се слага от плънката, сгъва се веднъж и после още веднъж, за да се получи триъгълник. Отгоре се поливат с ябълковия сос.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар