Средиземноморска салата с чеснов сос

09/02/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8265810045
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 495
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушките на лентички и премахнете семките им, тиквичките също нарежете на дължина. Запечете ги заедно чесъна (необелен) и лука в загрят грил тиган, леко намазан с олио. Ако нямате грил тиган може да ги изпечете във фурната.

Махнете чушките, тиквичките и лука от грил тигана и обелете чесъна. Сложете обелените скилидки чесън обратно в грил тигана. Добавете обелените и нарязани домати, които внимателно се намачкват с вилица.

Прибавете лимоновия сок и винегрета към доматите в тигана и гответе за 2-3 минути. Овкусете със сол и черен пипер, както и нарязания босилек. Смесете всички зеленчуци заедно и сервирайте салатата топла.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар