Патладжан на скара

25/10/2010
Димитринка
отДимитринкаНовак
"Вкусен патладжан с ароматна заливка, който се приготвя без пържене!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38 233
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани – 3 бр.
  • магданоз – 2 връзки
  • олио – 1 ч. ч.
  • оцет – 1 к. ч.
  • чесън – 1 глава
  • сол
  • вода – 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и нарязват на филийки по дължина, посоляват се и се оставят за 20 мин. да се отцеди горчивия сок. Пекат се на скара.

Приготвя се марината от счукания чесън, ситно нарязания магданоз, солта, оцета, олиото и водата.

Готовият патладжан се подрежда на редове, като всеки ред се залива с марината. Оставя се да престои няколко часа, за да овкуси по - добре.

подобни рецепти тук
5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар