Пълнени чушки с булгур и шунка
23/10/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отЕфросияДжедай301
"Вадете лист и записвайте, защото чушките са страхотни и непременно трябва да ги опитате "
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции2-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- камби - 6 - 8 броя зелени
- булгур - 300 г
- шунка - 250 г
- домати - 150 г сушени и мариновани
- лук - 2 стръка пресен
- босилек - 4 листа
- сол
- зехтин - 2 с.л.
- кисело мляко - 200 г за заливката
- чесън - 2 скилидки
- копър - 2 стръка
Начин на приготвяне
Накиснете булгура в подсолена вода и го отцедете. Камбите почистете и ги наредете в намазнена тава.
Шунката нарежете на кубчета, а маринованите домати на ивички. Наситнете лука и смесете всички продукти, след което ги прибавете към булгура.
Напълнете камбите със сместа и ги сложете да се запекат за 5-10 минути на 200 градуса.
Наситнете копъра и чесъна смесете ги с киселото мляко и поднесете чушките с тази заливка.подобни рецепти тук
Шунката нарежете на кубчета, а маринованите домати на ивички. Наситнете лука и смесете всички продукти, след което ги прибавете към булгура.
Напълнете камбите със сместа и ги сложете да се запекат за 5-10 минути на 200 градуса.
Наситнете копъра и чесъна смесете ги с киселото мляко и поднесете чушките с тази заливка.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (2)

И рецептата не е както трябва-липсва съотношението булгур с вода при печене. Как иначе ще се изпекат без вода?
0
0

Това изобщо не ми прилича на индийска рецепта. Първо, свинското в Индия се свята за нечисто месо. Второ, босилек / копър и чесън с кисело мляко са някак си твърде балканска смес.
0
0