Кюфтета от леща

31/08/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Обожаваме кюфтенца, дори да са без кайма, само с леща, пържени и ароматни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 645
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • леща - 250 г
  • яйца - 2 броя
  • масло - 125 г
  • люти чушки - 1 зелена
  • червени чушки - 1 малка
  • сол
  • брашно
  • царевичен грис
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете добре лещата в подсолена вода. Отцедете я и я смелете с машина за месо или друг уред.

Разбъркайте пюрето с яйцата, сол, черен и червен пипер, 1 наситнена червена чушка и малката лютива зелена чушка.

Прибавете брашно в количество, колкото да се получи по-гъста смес, объркайте и оформете кюфтетата с намазнени ръце.

Всяко се овалва в царевичен грис и се изпържва в сгорещена мазнина.подобни рецепти тук
5 7
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Нели
Нели
11.10.2013 09:08
Не приличат на питки на снимката,а на вкусни кюфтенца за вегетарианци!мммм,вкусни изглеждат...
0
0
Благой
Благой
11.10.2013 00:18
Рецептата е добър ориентир наистина. Аз лично сварих лещата с морков, чесън и червен пипер - в края на сваряването й добавих кимион, къри, нарязан чесън и куркума. След това прецедих в гевгир добавих галета разбърах, две яйца докато стане еднородна смес. След това всяко кюфте овалях в галета, после в яйце и пържих. Стана невероятно.
5
0
Роверто
Роверто
12.01.2013 12:39
Тази рецепта е указателна ,за най елементарния начин на приготвяне,Оставете въображението да ви води!Мисля че е за вегетарианци.Месоядните да не взимат отношение,защото това не е в компетенцията им!Да Ви е сладко растителноядни!
3
1
Няма значение
Няма значение
01.12.2015 16:14
Има месоядни, които също обичат растителна храна и експериментират. Така че, доста е грубо да се каже на всеядните да не вземат отношение.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв