Салата от карфиол

07/03/2010
от АленаНовак
"Когато доматите и краставиците слизат от трапезата, на тяхно място достойно застава карфиолът!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 774
  • Преглеждания за месеца735
  • Преглеждания за седмицата314
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол – 300 гр.
  • кисело мляко – 500 гр.
  • олио - 1 с. л.
  • чесън
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се накъсва на малки розички и се измива добре. Задушава се в подсолена вода, в която се сипва и олиото. Когато карфиолът се задуши се изважда и изцежда.

Млякото се разбива и в него се слага счукания чесън.

Все още топъл върху карфиола се полива с млякото. Отгоре се поръсва с черен пипер и червен пипер и ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

дуди
дуди
20.11.2014 17:12
Уффффф купих си карфиол, но нямам магданоз...голяма съм шундофера. Дали ще стане без магданоз!?
1
0
Лидия
Лидия
19.09.2013 19:27
Благодаря, спасихте ме. Нападнаха ме гости, а нямах нищо за салата, освен карфиол. Получи се чудесно с тая рецепта и сега си чакам гостите спокойно. :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв