Печен фазан с нар и ликьор

29/01/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазанът се измива, подсушава се добре и се слага в тава. Полива се с разтопеното масло, поръсва се с черен пипер и сол, и се покрива с нарязания на тънки парчета бекон.

Пече се във фурната на 250 градуса. Щом се зачерви беконът, градусите се намаляват на 200 и фазанът се пече още около час.

Птицата се изважда от тавата и се слага в голяма чиния. Сосът, който се е отделял при печенето, се кипва на котлона и към него се добавят сокът от нара, ликьорът, бульонът, оцетът и брашното.

Оставя се на слаб гът до сгъстяване на соса. С този сос се залива птицата преди сервиране.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар