Заешко в гювеч

29/08/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Казват, че заешкото месо е капризно и се приготвя трудно. С тази рецепта просто няма как да сбъркате!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37 107
  • Преглеждания за месеца473
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кокалите на заешкото месо и го разрежете на парчета. Загрейте зехтин и го изпържете равномерно за малко.

Нарежете праза, лука, морковите и гъбите. Посолете зеленчуците и ги задушете за няколко минути в същата мазнина, като прибавите и виното. Овкусете с черен пипер и зелените наситнени подправки.

На дъното на гювеч изсипете зехтина от пърженето.

Сложете ред заешко, ред зеленчуци, маслини по желание и редувайте до изчерпване на продуктите. Добавете 2 леко почистени цели глави чесън.

Размийте брашното на каша с малко вода, червен пипер и го излейте в гювеча.

Изсипете още 2 ч.ч. вода или чаша вино, разредено с чаша вода. Похлупете ястието и го сложете в студена фурна.

Първо печете на до 200 градуса, за да заври и после намалете на 180 градуса да се пече за час и половина.подобни рецепти тук
5 11
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Лозана Георгиева
Лозана Георгиева
18.04.2015 19:24
Много вкусно стана.Приготвих го за Великден.Всички останаха доволни.Ще остане в любимите ми рецепти.
0
0
Бояна
Бояна
02.02.2014 18:47
направо нямам думи ,от много време не бях приготвяла такова вкусно ястие
2
2
Галина
Галина
26.01.2014 17:59
Страхотно вкусно се получи! Отличен! Отново ще приготвя тази вкусотия!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв