Ябълкови ватрушки по беларуски

25/01/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се оставя да се размрази и леко се разточва. Ябълките се обелват и се режат на кубчета. Напръскват се с лимонов сок, добавя се настърганата лимонова кора и захарта и всичко се разбърква внимателно.

Маслото се загрява и се добавя медът. Добавят се ябълките, поръсват се с канела и при непрекъснато бъркане сместа се готви 12 минути на бавен огън. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.

Тестото се реже на квадрати, отделно се режат дебели ленти, които се залепват с разбито яйце върху ръбовете на квадратите, така че да се получат стенички.

Квадратите се пекат до златисто на 200 градуса. Слага се плънката и ватрушките се връщат във фурната за още 5 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар