Миди с кафяв ориз и босилек

22/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо400
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кафявият ориз се накисва във вода за 1 час. Мидите се сваряват в солена вода и се отцеждат.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Поръсва се с черния пипер, солта и червения пипер.

Добавят се мидите и се заливат с топла вода, колкото да ги покрие. Щом тя се изпари, се добавя отцеденият ориз и доматите, нарязани на ситно.

Всичко се залива с още малко топла и се задушава 35 минути на бавен огън. Поръсва се с нарязан на ситно босилек.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар