Подлютен друсан кебап по самоковски

14/09/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф30
"И запомнете - този кебап се друса, не се разбърква. В това е неговата вкусна тайна "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 847
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на дребни късчета месо се запържва леко в мазнината, след което се прибавят ситно нарязаният лук и обелените и накълцани на дребно зрели домати.

Ястието се похлупва и се задушават до омекване, като от време на време тенджерата се тръска с две ръце.

Добавят се виното, нарязаните лютиви пиперки, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. Кебапът е готов след 2-3 минути.подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Йорданка
Йорданка
28.02.2016 23:16
много вкусно, при сервиране слагам топка сварен ориз
0
0
Vixra
Vixra
19.10.2012 12:35
Добавям лука не "ситно нарязан", а на тънки полумесеци, при това доста късно в процеса на готвенето. Пробвах и с тънки лимонени резенчета съвсем в края - вместо домати. Пробвайте и може да ви хареса.
0
0
Анелия
Анелия
08.10.2010 22:17
Получи се много вкусно ястие.
Рецептата е бърза и лесна за приготвяне.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв