Руски пирог с пушена скумрия

20/01/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, едно от яйцата, маслото, рома, солта и малко вода се замесва тесто.

Разточва се на правоъгълна кора, краищата се прегъват към средата и се оставя на хладно за половин час, покрито с влажна кърпа.

Разточването и почиването на тестото се повтаря още веднъж и при третото разточване правоъгълната кора се разделя на две равни части.

Едната се слага в намазана с мазнина тава и се намазва с разбитите жълтъци. Покрива с плънка, приготвена от почистената и нарязана риба и нарязаните на ситно лук и праз.

Полива се с лимоновия сок. Сместа се покрива с втората кора и краищата се притискат добре. Нарязва се на 4 парчета и се запича в загрята на 200 градуса фурна до златисто.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар