Бисквитена торта Монблан

26/08/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Не просто бисквитена торта, а истински връх на насладата!"
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 938
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета обикновени
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 200 г
  • мармалад - 200 г от шипки
  • яйца - 1 жълтък
  • орехи - 100 г
  • стафиди - за украса
  • прясно мляко - 150 мл
  • глазура - готова от пакетче, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маслен крем от маслото, пудрата захар и жълтъка.

В поднос започнете да редувате ред бисквити, слой от крема, поръсете с орехи, ред бисквити, слой от сладкото от шипки и така до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре сложете малко от крема и покрийте с приготвената готова глазура.

Украсете с орехи или стафиди. Оставете тортата да престои за около 2-3 часа в хладилника.подобни рецепти тук
5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Силвия
Силвия
24.05.2014 16:24
А млякото къде е?
0
0
жцвбн
жцвбн
29.11.2013 14:08
Всеки ще си кръщава тортата както си иска , още малко и патент ще поискате !
2
0
Нешева
Нешева
01.06.2013 16:06
Не съм съгласна! Вярно е, че Добуш торта е с тънки блатове,но тука липсва кармелизираната част на "Добуша"
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв