Шарена туршия с краставички

24/07/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 776
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • краставици - 2 кг
  • моркови - 250 г
  • лук - 250 г
  • зелен фасул - 250 г
  • оцет - 750 мл
  • сол - 350 г
  • захар - 150 г
  • черен пипер
  • бахар
  • карамфил
  • дафинови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставичките се измиват и попарват за 2–3 минути във вряща вода. Карфиолът се почиства и попарва във вряща вода за 2–3 мин. която е подсолена и подкиселена.

Дребните лукчета се попарва заедно с люспите, след което се обелват и се пускат в подсолена вода.

Морковите се почистват и също се попарват за 2–3 мин. и се нарязват на кръгчета.

3еленият фасул се измива, нарязва се и се попарва за 2 мин. в подсолена вода.

Така приготвените зеленчуци се разпределят равномерно в буркани и се заливат с марината приготвена от 2 л. вода, 750 мл. оцет, сол 200 г и захарта.

Във всеки буркан се слагат зърна от черен пипер, бахар, карамфил и дафинов лист.

Бурканите се затварят и стерилизират 15 мин.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар