Руски морковен пирог с бадеми

06/01/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват и се настъргват на едро. Шоколадът се натрошава. Бадемите се запичат на сух тиган, охлаждат се и се смилат.

Приготвя се тесто, като маслото се смесва със захарта до пяна, добавят се яйцата и всичко се разбърква. Добавят се млякото и лимоновият сок. Добавят се бадемите и морковите.

В отделен съд се смесват брашното с бакпулвера и солта. Добавя се на порции морковената смес. Добавя се шоколадът и кокосовите стърготини. Тестото се слага в тава, намазана с мазнина, и се пече 1 час на 175 градуса. Оставя се 20 минути в тавичката.

Приготвя се сос, като 1 чаша вода се смесва със захарта, лимоновия сок и нишестето. Загрява се, докато кипне и се сгъсти. Сваля се от котлона, добавя се масло и се разбърква до разтапянето му. Изстиналият пирог се вади от тавата и се полива със соса.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар