Целувчена торта с вишни

23/01/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо327
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр. (белтъци)
  • овесени ядки – 50 г
  • захар – 250 г
  • сметана – 300 г
  • пудра захар – 2 с.л.
  • вишни – 400 г (без костилки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се смесват с 2 супени лъжици захар и се слагат в тавичка. Пекат се 15 минути на 180 градуса и се оставят да се охладят.

Белтъците се разбиват на сняг. Добавят се 175 грама захар. Отново се бият и се добавят овесените ядки, от които е отделена 1 супена лъжица настрана.

Вишните се смесват с останалата захар. Белтъците се разделят на два блата. Единият се поръсва с останалите овесени ядки.

Пекат се по 2 часа на 110 градуса. Фурната се изключва и целувките се оставят, докато не изстинат, без да се отваря вратичката.

Сметаната се разбива и с нея се намазва блатът без овесена поръска. Покрива се с вишни и отгоре се покрива с другия блат. Оставя се в хладилника за 2 часа.

подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар