Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Ябълков пудинг с кедрови ядки

Ябълков пудинг с кедрови ядки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Ябълков пудинг с кедрови ядки1 / 2
02/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • захар - 150 г
  • ябълки - 500 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • масло - 150 г
  • бяло вино - 3 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • стафиди - 50 г
  • кедрови ядки - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват във виното за 30 минути. Ябълките се обелват и се режат на резени. Запържват се за 5 минути в загрято масло с 2 супени лъжици захар. Добавят се стафидите с виното и всичко се готви още 8 минути. Сваля се от котлона и се охлажда.

Останалото масло се разбива на пяна с останалата захар. Добавят се едно по едно яйцата. Добавя се постепенно брашното и настърганата лимонова кора. Добавя се млякото и се замесва тесто. Излива се в тавичка, постлана с хартия за печене, или в силиконова форма за печене, напръскана с вода.

Ябълките се слагат върху тестото. Пече се 35 минути на 190 градуса. Кедровите ядки се запичат на сух тиган за 4 минути. Пудингът се охлажда в тавата, обръща се върху чиния и се украсява с кедрови ядки и пудра захар.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: