Ябълков пудинг с кедрови ядки

02/01/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват във виното за 30 минути. Ябълките се обелват и се режат на резени. Запържват се за 5 минути в загрято масло с 2 супени лъжици захар. Добавят се стафидите с виното и всичко се готви още 8 минути. Сваля се от котлона и се охлажда.

Останалото масло се разбива на пяна с останалата захар. Добавят се едно по едно яйцата. Добавя се постепенно брашното и настърганата лимонова кора. Добавя се млякото и се замесва тесто. Излива се в тавичка, постлана с хартия за печене, или в силиконова форма за печене, напръскана с вода.

Ябълките се слагат върху тестото. Пече се 35 минути на 190 градуса. Кедровите ядки се запичат на сух тиган за 4 минути. Пудингът се охлажда в тавата, обръща се върху чиния и се украсява с кедрови ядки и пудра захар.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар