Ябълков пудинг с кедрови ядки

02/01/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • захар – 150 г
  • ябълки – 500 г
  • прясно мляко – 3 с.л.
  • масло – 150 г
  • бяло вино – 3 с.л.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • стафиди – 50 г
  • кедрови ядки – 50 г
  • яйца – 2 бр.
  • лимони – 1 бр.
  • пудра захар – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стафидите се накисват във виното за 30 минути. Ябълките се обелват и се режат на резени. Запържват се за 5 минути в загрято масло с 2 супени лъжици захар. Добавят се стафидите с виното и всичко се готви още 8 минути. Сваля се от котлона и се охлажда.

Останалото масло се разбива на пяна с останалата захар. Добавят се едно по едно яйцата. Добавя се постепенно брашното и настърганата лимонова кора. Добавя се млякото и се замесва тесто. Излива се в тавичка, постлана с хартия за печене, или в силиконова форма за печене, напръскана с вода.

Ябълките се слагат върху тестото. Пече се 35 минути на 190 градуса. Кедровите ядки се запичат на сух тиган за 4 минути. Пудингът се охлажда в тавата, обръща се върху чиния и се украсява с кедрови ядки и пудра захар.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар