Топъл шоколад с ягоди

30/12/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди – 200 г
  • пудра захар – 200 г
  • прясно мляко – 400 мл
  • нишесте – 2 с.л.
  • бял шоколад – 120 г
  • сметана – 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се пасират с половината от пудрата захар. Сметаната се разбива с останалата пудра захар.

Млякото се смесва с нишестето и се оставя да кипне на бавен огън при непрекъснато бъркане. Сваля се от огъня.

Добавя се натрошеният шоколад. В чаши се слага от сметаната, отгоре се залива с ягодовото пюре и с шоколадовата смес.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар