Сладкиш с течен шоколад и банани

11/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 547
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • течен шоколад – 500 г
  • банани – 4 бр.
  • мед – ½ ч.ч.
  • шоколадов ликьор – 8 ч.л.
  • бисквити – 1 и ½ ч.ч. (натрошени)
  • масло – 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачканите бисквити се смесват с половината мед и с омекналото масло. Разбъркват се и с тази смес се покрива дъното и стеничките на кръгла тавичка.

Бананите се обелват и се пасират. Смесват се с останалия мед и се загряват на тиган 6 минути на среден огън при непрекъснато бъркане. Охлажда се.

Течният шоколад се смесва с банановата смес. Слага се върху тестото и се покрива с прозрачно фолио за свежо съхранение.

Оставя се във фризера за 4 часа. Преди да се сервира, се напръсква с ликьор или настърган шоколад по желание.подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

мемо
мемо
10.02.2015 20:30
Ето това е изкушение :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв