Пържен дроб с бекон

26/08/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Не пропускайте магданоза, защото той отлично подчертава вкуса на този деликатес "
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 113
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се запържва с маслото за 2 минути от всяка страна, изважда се от тигана и се слага на топло.

В същия тиган се запържва за 2 минути нарязания на филийки и потопен в брашно дроб, след което се слага в затоплен съд.

Дробът и беконът се смесват и се заливат със затопления в тиган оцет.

Овкусява се с подправки и смлените орехи.

Дробът се поднася с много магданоз и лимон.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ани Канева
Ани Канева
17.02.2015 20:42
Много ми хареса рецептата! Дробът става сочен, а не сух, какъвто си е обичайно...но аз го запържих без брашно. Към маслото прибавих и зехтин, защото когато е само масло загаря бързо. И няма нужда допълнително от лимон, тъй като оцетът му придава достатъчно киселичък вкус и според мен не е необходимо да се окиселява и с лимон, но както вие си предпочитате! Рецептата е добра!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв