Бразилски такос

14/09/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Не е нужно да ходите чак до Бразилия, ние ви я предлагаме тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 906
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете до готовност заедно с каймата. Овкусете със сол и малко черен пипер. Към тях прибавете да се запържат леко чили соса, чушките, нарязани на ивици, маслините, доматите - на кубчета, нарязаните пера зелен лук и топеното сирене.

След като са готови, оставете тази смес да изстине и я смесете с накъсаната маруля.

За да приготвите питките такос в айрана се сипват содата и солта, след което се добавя пресятото брашно. Разделя се на 4 топки, разточва се на тънки питки, които се изпичат в сух тиган - трябва да образуват мехурчета. Сложете част от плънката в питките и ги завийте на рула.

Може да поднесете със сос гуакамоле по желание.подобни рецепти тук
5 14
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Веселина
Веселина
02.11.2014 11:58
Питките ми не станаха почнаха да се ронят????
0
0
Таня
Таня
25.06.2014 22:33
Аз мисля, да правя тази рецепта, обаче не мисля, че ще справя с правенето на питки. Ще стане ли добре, ако купя питки от супермаркета. Такива като за дюнер?
0
0
Росица
Росица
19.02.2012 14:54
И аз съм го приготвяла това, страхотно е! Аз лично обаче не сложих чили сос за да не стане много пикантно, но чушките допринесоха нужния вкус. Стана чудно просто
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв