Ezine.bg»Рецепти»Салати»Новогодишна салата Венец

Новогодишна салата Венец

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Новогодишна салата Венец1 / 2
31/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Окичваме трапезата с новогодишна салата Венец и сме готови с празничната украса у дома"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 700 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. червени
  • яйца - 4 бр.
  • майонеза - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • за украса
  • магданоз - 2 връзки
  • маслини - 20 бр.
  • моркови - 2 бр. (сварени)
  • чушки - 2 бр. червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху голяма чиния се слагат стените на ринг за торта. Месото се сварява 30 минути, охлажда се и се реже на кубчета. Слага се около ринга, като по този начин се оформя пръстен. Отгоре се маже с майонеза.

Чушките се пекат, обелват се и се режат на кубчета. С тях се украсява майонезата върху месото. Лукът се реже на ситно и се запържва, охлажда се и се слага върху венеца. Отгоре се слага майонеза.

Яйцата се сваряват, охлаждат се и се настъргват на едро. Рингът се маха. Венецът се маже с майонеза. Копърът се накъсва на листенца и се слагат по целия венец.

Сварените моркови се режат на тънки ленти и се слагат напряко на венеца на няколко места, все едно през него преминава оранжева лента. Венецът се украсява с нарязани на ленти сурови чушки и с маслини.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: