Новогодишна салата Венец

31/12/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки гърди – 700 г
  • лук – 2 глави
  • чушки - 2 бр. червени
  • яйца – 4 бр.
  • майонеза - 250 г
  • олио – 2 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • за украса
  • магданоз – 2 връзки
  • маслини – 20 бр.
  • моркови – 2 бр. (сварени)
  • чушки - 2 бр. червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху голяма чиния се слагат стените на ринг за торта. Месото се сварява 30 минути, охлажда се и се реже на кубчета. Слага се около ринга, като по този начин се оформя пръстен. Отгоре се маже с майонеза.

Чушките се пекат, обелват се и се режат на кубчета. С тях се украсява майонезата върху месото. Лукът се реже на ситно и се запържва, охлажда се и се слага върху венеца. Отгоре се слага майонеза.

Яйцата се сваряват, охлаждат се и се настъргват на едро. Рингът се маха. Венецът се маже с майонеза. Копърът се накъсва на листенца и се слагат по целия венец.

Сварените моркови се режат на тънки ленти и се слагат напряко на венеца на няколко места, все едно през него преминава оранжева лента. Венецът се украсява с нарязани на ленти сурови чушки и с маслини.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар