Заек с маслини и розмарин

28/12/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • заек – 1 бр.
  • маслини – 400 г
  • чери домати – 200 г
  • лук – 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • розмарин – 5 стръка
  • бяло вино – 250 мл
  • оцет – 2 с.л.
  • зехтин – 4 с.л.
  • кафява захар – ½ ч.л.
  • сол – 2 щипки
  • черен пипер – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се разрязва на едри парчета и всяко се намазва с оцет, поръсва се със сол и черен пипер и след това се полива със зехтин. Оставя се за половин час. Останалият зехтин се загрява и в него се запържва месото до златисто от двете страни.

Лукът се реже на шайби. Чесънът се обелва и се нарязва на ситно. Лукът и чесънът се добавят към месото и се пържат 4 минути. Маслините се притискат с нож и се добавят към месото. Добавя се виното и всичко се разбърква.

Вари се 3 минути на силен огън. Добавят се цели стръкове розмарин и ястието се премества в тава. Покрива се с фолио и се пече 20 минути на 160 градуса. Добавят се чери доматите, месото се обръща и се пече още 5 минути.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар