Снежно фондю

09/01/2015
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • течна сметана - 500 мл
  • бял шоколад - 300 г
  • ликьор - 50 мл
  • ром - 40 мл бял
  • кашу - 150 г
  • бяло вино - 1/2 с.л.
  • пудра захар - 2 с. л.
  • захар - 2 с. л.
  • канела - 1/2ч.л.
  • круши - 2 бр.
  • банани - 3 бр.
  • бисквити - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното се смесва със захарта, кипва се и се добавя канелата. Крушите се нарязват на резенчета и се добавят в сиропа. Варят се, докато не станат почти прозрачни. Вадят се от сиропа и се охлаждат.

В съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът.

Кашуто се натрошава и се добавя в сметановата смес. Останалата сметана се смесва с пудрата захар. В сместа се потапят парченца круши, резени банани и бисквити.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар