Пилешки дробчета по селски

19/07/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Пилешки дробчета обичате ли? Ето класическата рецепта!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо207 912
  • Преглеждания за месеца1479
  • Преглеждания за седмицата307
  • Коментирана19 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете добре. В дълбок тиган загрейте мазнина и изпържете дробчетата до готовност, след което ги извадете от олиото.

В същия тиган сложете да се запържи нарязания на полумесеци лук, след което настъргания на съвсем ситно морков и разполовените гъбки. Поръсете с червен пипер и добавете нарязаните на дребно печени чушки. Залейте с червеното вино.

Добавете доматеното пюре, разтворено в 250 мл вода, а след това и пилешките дробчета. Подправете на вкус с черен пипер, малко чубрица и сол.

Сервирайте с накълцан пресен магданоз. Дробчетата по селски се съчетават добре с гарнитура от сварени картофи.подобни рецепти тук
5 33
4 25
3 23
2 8
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

Катя Благоева
Вкусно са приговени!
2
3
bvb09
bvb09
19.01.2016 08:53
А кингса как е:D
3
2
Стойнев
Стойнев
07.03.2015 00:45
и на мен ми се получиха.супер рецепта.на края добавих и малко шарена сол и две щипка две захар.
1
13

Виж всички коментари или напиши такъв