Холандски сос с масло

26/08/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Ароматен сос си търси крехка пържола, която да обвие с нежност "
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 842
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 - 3 жълтъка
  • масло - 100 г краве
  • лимони - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на водна баня се слагат жълтъците с 2 супени лъжици вода, сол, черен пипер и малко изцеден лимонов сок.

Бъркайте енергично, докато сместа започне да се задържа по лъжицата. Без да спирате бъркането прибавете и маслото.

Холандският сос е подходящ за всякакъв вид риба (панирана, пържена, варена), картофи и варени яйца.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар