Напитка Салеп

22/12/2014
от МилаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 511
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 2 ч.ч.
  • оризово брашно – 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • розова вода – ¼ ч.л.
  • канела
  • шамфъстък – 2 ч.л. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малък съд смесете брашното и млякото. Сложете съда на умерено загрят котлон и кипнете, като разбърквате постоянно.

След около 2 минути добавете захарта и розовата вода и разбъркайте. Разделете салепа в две чаши и гарнирайте с канела и шамфъстък.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лора
Лора
02.03.2015 20:02
Тази напитка не де прави от оризово брашно,а от САЛЕП,който се получава от корените на вид орхидея.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв