Пияни гъби

04/05/2009
Венета
отВенетаНовак
"Ароматни гъби с лек алкохолен привкус, които ще придадат на ястията ви изискан вкус и аромат!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3 буркана
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 699
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • гъби - 1 кг
  • бяло вино - 2 ч. ч.
  • оцет - 1 с. л.
  • сол - 1 с. л.
  • черен пипер - 1 ч. л.
  • лимонена киселина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистените, измитите и нарязани гъби се бланшират 5 минути във вряща вода, в която е добавена лимонена киселина.

Отцеждат се и се нареждат в буркани. Поръсват се с черен пипер на зърна. Заливат се със смес от водата и виното, към която е прибавена солта.

Бурканите се затварят и стерилизират 60 минути.
подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар