Чеснови пържоли

30/08/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Сочни пържоли, които не са подходящи само за романтична вечеря, защото са чеснови, но са идеални за всякакви други поводи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 268
  • Преглеждания за месеца680
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 12 пържоли от рибица, може и от бут
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
  • соев сос - 50 мл светъл
  • подправки - за скара на вкус, включващи кимион, черен пипер, майорана, риган, лют червен пипер
  • зехтин - 20 - 30 мл, може и олио
  • сол - на вкус
  • чесън - 6 - 7 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко свинските пържоли. Нарежете скилидки чесън на парченца и в края на месото вкарайте по 3-4 от тях.

Овкусете месото със сол и останалите подправки, сложете го в купа и залейте с червено вино.

Покрийте купата с фолио и я сложете за 1-2 часа в хладилника да престои.

След това подредете пържолите в тава, излейте виното от маринатата, соевия сос и зехтина заедно с малко вода. Пресовайте останалите глави чесън и разпределете равномерно по свинските пържоли. Овкусете отново с малко сол и подправки, завийте с фолио и оставете за час в хладилника.

Месото се пече в първия половин час на максимални градуси, след което за около час и нещо на 150 градуса.

Когато махнете фолиото месото трябва да е леко запечено. Ако не е, оставете непрокрито да се доизпече.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар