Специалитет с кайма на фурна

17/10/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Чудите се какво ще хапвате днес? Ето една прекрасна и вкусна идея!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
53 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо444 879
  • Преглеждания за месеца5428
  • Преглеждания за седмицата260
  • Коментирана23 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена53

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 броя
  • хляб - 2 големи филии
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1 щипка
  • джоджен - 1 щипка
  • гъби - 200 г печурки
  • яйца - 3 брой
  • кашкавал - 100 г
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.

Накълцайте печурките и ги добавете равномерно отгоре, я върху тях и останалата кайма. Разрежете ястието с нож на квадратни парчета или направете прорези с вилица до дъното.

Отгоре залейте с разбитите яйца, поръсете с кашкавала и сложете да се пече в умерена фурна.подобни рецепти тук
5 29
4 15
3 6
2 1
1 6
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

Анонимен
Анонимен
28.08.2018 15:24
Само не разбрах колко яйца трябват -2,3,5
0
0
Катя Благоева
Богато и вкусно приготвено!
7
7
МАРИЯ
МАРИЯ
17.02.2016 16:04
Страхотно ястие , бих препоръчала да сложите картофено пюре отгоре и то тогава да поръсите с кашкавал
13
4

Виж всички коментари или напиши такъв