Арменски кюфтенца

10/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Страхотни, ароматни, малки и приятни Арменски кюфтенца!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции25-30 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 384
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г, може и свинско месо
  • кимион – 1/2 ч.л.
  • хляб – 1 филия сух бял
  • яйца – 1 брой
  • магданоз – 6–7 стръка
  • сол - на вкус или около 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила на два пъти и към него се прибавя накиснатия предварително и отцеден във вода хляб. След това към сместта добавете яйцето, ситно нарязаният магданоз, солта и кимиона.

Сместа за кюфтенцата се размесва много добре и от нея с намазнени ръце се оформят малки (колкото орех) кюфтенца.

Кюфтенцата по арменски се пържат в сгорещено олио без да се овалват в брашно.
подобни рецепти тук
5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Таня
Таня
11.07.2013 15:50
Е то тази рецепта по нищо не се различава от моята, по която си правя кюфтетата , откакто се знам.Така ги прави и мама. В роди си нямаме арменци - рецептата си е направо трънска ;) / от там е майка ми :) /
1
0
Юлия
Юлия
11.07.2013 15:18
От арменка знам,пък и ги прабя така като към тази смес описана по горе се прибавя 1-2 скилитки чесън.Всичко останало е по рецептата.Това са арменските кюфтенца,стават наистина много вкусни
0
1
Ели
Ели
11.07.2013 13:26
Не знаех, че кюфтетата, които правя от години са арменски :) Правя ги по-големи,слагам и черен пипер и ги овалвам в брашно. Може би,затова не са арменски.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв