Лук с гъби

08/12/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 500 г малки лукчета
  • олио - 100 мл
  • масло - 20 - 40 г
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • кашкавал - 100 г, може и сирене, настърган
  • червено вино - 3 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в сгорещена мазнина почистените лукчета. След като се запържат, извадете ги и ги сложете в по-дълбок съд, в който сте сипали виното, което сме подсладили с пудра захар. Захлупете и дръжте така 15 минути.

В маслото запържете почистените и нарязани гъбки и галетата. Снемете от огъня и объркайте с кашкавала, а след това добавете и лукчетата.

Лъкът с гъби може да поднесете като гарнитура към шпиковани и печени меса.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар