Ягодов дядо Коледа

03/01/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо450
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ягоди – 400 г
  • сметана – 200 г
  • шоколадови топчета – 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват, изчистват се от дръжките. Разрязват се, но не през средата, а мислено се разделят на три части. Отрязва се едната трета откъм заострения връх.

По-голямата част се слага в красиво плато или чиния, отгоре се шприцова малко бита сметана и се слагат две шоколадови топчета за очи.

Върху нея се слага малката част – това е шапката на дядо Коледа. Отгоре се слага съвсем малко сметана за белия пискюл на шапката. Така се прави с всички ягоди.

Оставят се в хладилника за половин час и се сервират.

подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар