Заешко с домати

07/12/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • заешко месо – 675 г
  • чесън – 2 скилидки
  • бекон – 75 г
  • домати – 675 г белени
  • босилек – 3 с.л. пресен
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин – 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса. Подсушете заешкото, след като го нарежете на парчета.

Поставете тънко парче чесън върху всяко парче, след което го увивате с парче бекон, като се уверите, че чесънът е на място.

Доматите поставете в незалепващ тиган и ги запържете за няколко минути, докато започнат да отделят сок и да изсъхват. Поръсете ги с босилек и подправете със сол и пипер. Доматите изсипете на дъното на съд за печене и подредете заешкото върху тях.

Залейте със зехтин и сложете във фурната без да покривате. Печете ястието около 40-50 минути.

От време на време заливайте месото с мазнина и след около 25 минути, когато заешкото е почти готово, може да покриете съда с фолио и да го оставите така до края.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар