Чеснова Питка

10/10/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Чеснова ли казахме? Не, не просто чеснова, а също така с Чедър и дъхави подправки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 934
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г тип 500
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч. л.
  • вода - 300 мл топла
  • зехтин - 2 с. л. или олио
  • мед - 1 с. л.
  • чесън - 2 ситно нарязани скилидки
  • масло - 25 г меко краве
  • чедър - 100 г настъргано сирене, може и кашкавал Витоша
  • мащерка - 3 щипкаи листа от прясна подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в голяма купа брашното с маята и солта. Разбъркайте топлата вода със зехтина и меда и прибавете към брашното.

Омесва се тесто, като се меси 5-8 минути. Покрива се и се оставя за 30 минути да престои.

Втасалото тесто се разточва на кръг. Прехвърля се в намаслена или застлана с хартия за печене тава.

Разбъркайте мекото краве масло с чесъна и намажете равномерно питката. Отгоре поръсете с чедър, мащерка и босилек и сложете да се пече в загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.подобни рецепти тук
5 9
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Pressy
Pressy
25.03.2016 23:13
Много е вкусно.
0
0
pavlina52
pavlina52
20.10.2013 22:17
изглежда вкусно,ще я направя!
1
0
Ирина
Ирина
01.02.2013 21:00
Рецептата е лесна, а питката стана много вкусна.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв