Полски сладкиш с кайсии

08/08/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Колекцията ни с любими плодови сладкиши току що се увеличи с още един "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 547
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените кайсии се сваряват за 5 минути във вряща вода, за да омекнат. Отцедете ги и ги пасирайте, след което прибавете и захарта на кристали.

Жълтъците се смесват отделно с пудрата захар, последователно добавяте и разтопеното масло, брашното и смачканите бишкоти. Разбъркайте хубаво с миксер, прибавете пюрето и бъркайте още малко.

Най-накрая се добавят внимателно разбитите на сняг белтъци и се обърква внимателно с дървена лъжица.

Изсипете сместта за сладкиша в намазнена тава и изпечете за 30 минути в умерена фурна.

Оставете готовия сладкиш да се охлади и го украсете със сметанови розички. По желание поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук
5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар