Пъстърва със задушени зеленчуци

15/08/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Знаете ли как изглежда перфектното здравословно ястие? Като тази пъстърва със задушени зеленчуци, която сме сервирали "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 683
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата, разрежете я и я осолето добре, овкусете и с черен пипер.

Намазнете тава и поставете пъстървата, като я поръсите с няколко листа бахар и дафинов лист. Залейте я с лимонов сок, покрийте леко с фолио и оставете така да престои за 15 минути.

През това време нарежете тиквичката на колелца. Загрейте в тиган малко мазнина и сложете всички зеленчуци да се задушат съвсем леко, като прибавите и бялото вино.

Пъстървата се пече на 170 градуса за около половин час.

Сервира се гарнирана със зеленчуците, няколко резена портокал и няколко стръка копър.подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

тони
тони
30.05.2013 19:09
Виж пак-има ги!
1
0
Венета
Венета
27.03.2013 16:05
Само че тази тиквичка нещо не я виждам спомената в нужноте за рецептата продукти...
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв