Сос Беарнез

05/08/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Сос, чийто вкус ще ви пренесе в едно от онези бистра в Монмартр, в сърцето на Париж "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 698
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • оцет - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • яйца - 2 жълтъка
  • масло - 60 г
  • лук - 1 малка глава
  • естрагон - 2 стръка пресен или 1 с.л. лъжица
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се слага в тенджера да къкри заедно с оцета и виното на умерен огън. Когато оцетът изври напълно, тенджерата се маха от котлона и се остава да поизстине.

Разбива се на водна баня маслото със солта, пипера и естрагона и постепенно се прибавят жълтъците. Към тази смес започнете да добавяте охладената смес с оцета, като непрекъснато разбивате с тел.

Трябва сместа да се сгъсти и да започне да лепне по лъжицата. Сосът се поднася с печени меса, варени яйца и др. По желание се подправя с лимонов сок и бял пипер.подобни рецепти тук
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Дидо
Дидо
11.12.2012 17:41
ми сос - нормално да не е чак пък толкоз гъст
0
0
Соня
Соня
06.12.2012 11:39
Ужас! Нищо не излезе!Стана една редка,водниста течност,която напразно се опитвах да сгъстя! А за да спася положението-добавих малко грис,за да се сгъсти!
1
0
Георги Томов
Георги Томов
05.10.2010 21:18
Сос Беарнез е като Холандския сос, но се добавя и Естрагон.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв