Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Зелен фасул по холандски

Зелен фасул по холандски

IlariaIlaria
Новак
597570321k
Зелен фасул по холандски1 / 2
19/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок
  • оцет
  • вода
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете фасула, измийте го и го варете в подсолена вода заедно с обеления лук и парче лимонова кора.

Разбийте жълтъците добре, разредете с чашка вода и още толкова оцет. Сложете яйчената смес на котлона и бийте до сгъстяване.

Накрая добавете 2 с.л. масло в соса. Прибавете соса към фасула, овкусете с подправки и поднесете към пържоли или пилешки ястия.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: