Пилешка капама от Банско

14/08/2010
Ефросияот ЕфросияНовак / Автор
"Страхотна капама, която вече ще се приготвя не само в Банско, но и у вас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции14
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 063
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане "прозрачен".

7-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се нарязва на парчета. Зелето, цвеклото и оризът се смесват и се разбъркват. Овкусява се с дафинов лист, семена копър и няколко зърна черен пипер.

Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат продуктите.

Редувайте в гювеча последователно част от зеленчуковата смес, пилето, ред зеленчуци, кървавицата и пържолите, нарязани на парчета.

Най-накрая завършете със зеленчуци и похлупете отново със зелеви листа. Отгоре се слагат няколко парчета сланина. Съдът се захлупва и се запечатва с тесто. Пече се на слаб огън около 5-6 часа.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Георги
Георги
16.11.2013 14:52
От години правя тази рецепта, продиктувана от стар банскалия. Тук липсват няколкото сърми със зелеви листа, заешкото месо и червения пипер, за да стане истинска банскалийска капама. Гювеча, в който се пече(моят) е 15-литров, порциите не съм броил,като седнем приятели, виното не и стига. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв