Пилаф с патладжан и кедрови ядки

18/11/2014
от МимиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете нарязания на кубчета патладжан със сол и го оставете за половин час. След това го изплакнете и подсушете.

Сложете ориза в купа и го залейте с гореща подсолена вода. Оставете го настрана, за да изстине.

Изпържете патладжана до златисто. Извадете го в купа. Запържете лука и добавете кедровите ядки. Разбъркайте и добавете отцедения ориз.

Гответе на умерен огън още 10-тина минути, като разбърквате често. Прибавете ситно нарязания домат, подправките, патладжана и 600 мл вряла вода.

Гответе на слаб огън, докато водата се поеме от ориза. Отстранете от огъня, покрийте с кърпа и оставете така 30 минути. Разбъркайте и сервирайте пилафа студен.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар