Пилаф с патладжан и кедрови ядки

18/11/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр. голям
  • кедрови ядки - 2 с.л.
  • ориз - 450 г дългозърнест
  • зехтин - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • вода - 600 мл вряла
  • бахар - 1/4 ч.л.
  • стафиди - 2 с.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • домати - 1 бр. голям
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете нарязания на кубчета патладжан със сол и го оставете за половин час. След това го изплакнете и подсушете.

Сложете ориза в купа и го залейте с гореща подсолена вода. Оставете го настрана, за да изстине.

Изпържете патладжана до златисто. Извадете го в купа. Запържете лука и добавете кедровите ядки. Разбъркайте и добавете отцедения ориз.

Гответе на умерен огън още 10-тина минути, като разбърквате често. Прибавете ситно нарязания домат, подправките, патладжана и 600 мл вряла вода.

Гответе на слаб огън, докато водата се поеме от ориза. Отстранете от огъня, покрийте с кърпа и оставете така 30 минути. Разбъркайте и сервирайте пилафа студен.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар