Задушено агнешко бутче

IlariaIlaria
Новак
597568321k
Задушено агнешко бутче1 / 2
13/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Добър апетит с това задушено агнешко бутче с апетитна гарнитура"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • сланина - 100 г
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • корени - за супа
  • вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • сол - на око
  • черен пипер - прясно смлян
  • бахар - няколко зърна
  • дафинови листа - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лука и корените за супа и ги запържете в мазнина, като овкусите със сол, черен пипер, бахар, дафинови листа.

Агнешкото бутче измийте, подсушете и шпиковайте с парченца сланина. Добавете към зеленчука в съда, покрийте и задушете до омекване. След това долейте виното и доварете.

При поднасяне нарежете бутчето на парчета, полейте с прецедения сос от съда и гарнирайте със салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: