Задушено агнешко бутче

13/11/2014
от КосьоНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо840
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • сланина - 100 г
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • корени - за супа
  • вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок
  • сол - на око
  • черен пипер - прясно смлян
  • бахар - няколко зърна
  • дафинови листа - 2 бр.

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лука и корените за супа и ги запържете в мазнина, като овкусите със сол, черен пипер, бахар, дафинови листа.

Агнешкото бутче измийте, подсушете и шпиковайте с парченца сланина. Добавете към зеленчука в съда, покрийте и задушете до омекване. След това долейте виното и доварете.

При поднасяне нарежете бутчето на парчета, полейте с прецедения сос от съда и гарнирайте със салата.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар